Printfriendly

2016. március 31., csütörtök

Egyszerű tonhalfasírt



Kisebbik gyermekem nagy tonhal rajongó, de finnyás nagyobbikomról ezt nem lehet elmondani. Mindketten szeretik a fasírtot, ezért gondoltam egyet és pár doboz konzerv hal felhasználásával apró golyókat sütöttem. Nagy volt a meglepetés, mikor a válogatósabb már a nem is tudom hányadik fasírtot falatozta (nagy örömömre). 
Ebből az adagból nem lesz olyan sok fasírt, kb. 15 diónyi golyó, de két kicsinek ez pont elegendő egy étkezésre.
Hozzávalók kb. 15 fasírthoz:
*4 kis doboz olajos tonhal konzerv (4*52 g tiszta tömeg)
*1 kis csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*1 nagyobb tojás
*3 púpos ek zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez

Konzerv tartalmát egy szűrőbe öntjük és hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.
Ezután a halat villával összetörjük, ízesítjük egy pici sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Beleütünk egy tojást és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
Apró, diónyi golyókat sodrunk.
Forró olajban szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése