Printfriendly

2016. március 29., kedd

Banános amerikai palacsinta



Húsvét ide vagy oda, ha a gyerekek palacsintát ennének, akkor nincs mit tenni, sütni kell. Ma egy egész egyszerű, amerikai fajtát készítettem, amibe egy érett banánt is belecsempésztem. Bár egy kicsit változtattam itt-ott, hisz került bele egy kevés olaj, meg vaníliás cukor is, azért nagyon finom, puha és könnyű lett. Ki mogyorókrémmel, ki lekvárral fogyasztotta. 26 db tenyérnyi finomság lett ebből az adagból.
Hozzávalók:
*30 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 nagyobb, érett banán
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 púpos ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 ek olaj
*4 dl tej
*3-4 ek olaj a sütéshez

A banánt egy villával pépesítjük, majd elkeverjük a tojások sárgájával, a sóval, a cukrokkal, az olajjal. A lisztet egy másik tálban elvegyítjük a sütőporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A banános masszát simára keverjük a liszttel és beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük olajjal (ezt érdemes minden egyes palacsinta sütése előtt elvégezni) és kb. 2 evőkanálnyi masszát belesimítunk. Ha már apró buborékok jelennek meg a felületén, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése