Printfriendly

2016. március 4., péntek

Paprikás-ketchupos kolbásznyárs



Egészen egyszerű, olcsó, finom fogás. Kb. 10 perc az elkészítése, a többit a sütő végzi.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy akár kiváló ebéd is lehet rohanós hétköznapokon egy könnyű salátával vagy csak friss, ropogós kenyérrel. Remek feltétje például egy finom főzeléknek.
Hozzávalók 3 főre:
*35 dkg lecsókolbász
*3-4 nagyobb db kápia paprika
*4 ek olaj
*4 ek ketchup
*6 saslikpálca

A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A kolbász kb. 1 cm vastag karikára vágjuk.
A megtisztított paprikákat nagyobb darabokra kockázzuk.
A kolbászt a paprikával váltogatva a pálcákra húzzuk.
Az előkészített tepsibe fektetjük.
A ketchupot kikeverjük az olajjal, majd alaposan lekenjük vele a nyársakat.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Sütés közben érdemes párszor a lecsorgó szafttal átkenni a nyársakat, illetve egyszer megforgatni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése