Printfriendly

2016. március 21., hétfő

Tormás krumplisaláta



A krumplisaláta mindig kelendő nálunk, talán nincs is olyan ünnep, hogy ne készüljön. Most egy nagyon egyszerű változatot alkottam meg, mégpedig csak torma került bele, stílusosan a húsvéthoz igazodva. Természetesen ennek a mennyisége ízlés szerint változtatható, sőt aki kedveli az erőset, csípőset is használhat bele. A tojást és hagymát kihagytam, természetesen ezek sem rontják el, de az már egy másfajta saláta.
Hozzávalók 3 főre:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 nagy csipet só
*4 jó púpos ek tejföl
*2 ek majonéz
*2 púpos ek torma 

A krumplit megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
Bő, sós vízben puhára főzzük, de vigyázva, hogy ne főjön szét.
Leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, tormával és sóval.
Beleforgatjuk a krumplit.
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése