Printfriendly

2016. március 24., csütörtök

Cappuccino likőr



A karácsonykor készített Mézeskalács likőr akkora sikert aratott a családban, hogy tudtam, próbálkozok majd más ízesítéssel is. Most egy cappuccinossal leptem meg a családot, mégpedig mogyoróssal. A lenti hozzávalók felhasználásával elég szép nagy adag lett, két üveget töltött meg, amiből az egyiket elajándékoztam. Édes, krémes, könnyű kis női ital a bolti árának töredékéért.
Hozzávalók kb. 1,2 liter likőrhöz:
*2 tasak mogyorós Cappuccino por (2*100g)
*200g porcukor
*2 tasak vaníliás cukor
*700ml kávétejszín
*250ml vodka

A Cappuccino port a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálba szórjuk, majd a tejszínt folyamatosan adagolva simára keverjük.
Mérsékelt lángon kicsit felmelegítjük, hogy a kávé por feloldódjon. Felforralni nem szükséges.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a vodkát.
Tiszta üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Ha pár napig hideg helyen pihentetjük, akkor még jobban összeérnek az ízek.
Remek gasztroajándék.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése