Printfriendly

2016. március 30., szerda

Csalamádé



Amikor megláttam ezt a receptet a világhálón, gyorsan elmentettem és tudtam, egyszer biztosan kipróbálom. Most jött el az ideje. Volt is minden hozzávaló itthon. Egész gyorsan összeállítható. Még frissen nagyon erős az ecettől, de ha hűtőbe rakjuk és hagyjuk összeérni, néha felkavarni, akkor egy nagyon finom savanyúság lesz belőle. Nagyon hamar levet ereszt a sótól. Érdemes kipróbálni.
Köszönet a receptért Dobos Mártának.

Hozzávalók kb. 8 főre:
*1 közepes fej káposzta
*1 kígyóuborka
*1 nagy szál sárgarépa
*3 közepes fej vöröshagyma
*30 g só
*120 g cukor
*150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.
Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése