Printfriendly

2016. március 7., hétfő

Toroskáposzta



Amikor itt a hideg, biztos, hogy készítek toros káposztát. Sajnos ez olyan étel, hogy nem lehet kis adagot készíteni, de szerencsére jól fagyasztható. A tematikát Anyukámtól tanultam és jó borsosan szeretjük. Ez olyan finomság, amit sokan másképpen csinálnak, de azt hiszem egy a fontos, a végeredmény.
Hozzávalók 6-8 főre:
*2 kg savanyú káposzta
*1 kg sertéscomb
*2 kk só
*1 tk őrölt bors
*1 tk ételízesítő
*2 ek házi darált paprika
*2-3 gerezd zúzott fokhagyma
*1 dl olaj
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 mk őrölt pirospaprika
A savanyú káposztát jól átmossuk, eltávolítjuk belőle a szemes borsot, babérlevelet.
Annyi vízben, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
Ha kicsit hűlt, jól kicsavarjuk.
Egy nagy tepsibe kb. 1 dl olajat öntünk és rászórjuk a kicsavart káposztát.
Jól összekeverjük, és előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ez alatt párszor érdemes átkeverni, nehogy megégjen.
Közben a combot nem túl apró kockára vágjuk és annyi vízben, hogy félig ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
Ha már puha, akkor ráreszelünk egy nagy fej vöröshagymát.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, darált paprikával, zúzott fokhagymával és öntünk rá kb. 1 dl olajat.
Kicsit lepirítjuk.
Ha már szép pirult a hús és a káposzta is puha, akkor összekeverjük a két részt és megszórjuk őrölt pirospaprikával, jól összeforgatjuk és átforrósítjuk. Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük sóval, borssal.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése