Printfriendly

2016. március 25., péntek

Kávékrémes-diós sütemény



Nem vagyunk nagy kávérajongók, a főtt változatot sem isszuk, de az olyan süteményeket, aminek a krémje ezzel van ízesítve, azt nagyon is kedveljük. A dió pedig remek párost alkot a kávés krémmel. Ez a süti nem túl édes, a krémje légies, könnyű, amit a krémsajt tesz selymessé.  Vendégváró édességként készítettem. Ízlés szerint szeletelhető, de egy közepes pogácsa szaggatóval kiszúrva még különlegesebb formát adhatunk neki.
Hozzávalók:

Tésztához:
*25 dkg liszt
*10 dkg darált dió
*1 tasak sütőpor
*5 dkg olvasztott vaj
*18 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 nagyobb tojás
*2 kis doboz görög joghurt (2*12,5 dkg)
*0,5 dl tej

Krémhez:
*2 dl Hulala
*2 ek porcukor
*2 kis tasak 3az1ben kávé
*25 dkg mascarpone

Tetejére:
*3 dkg csokoládé

Először a tésztát készítjük el.  A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk liszttel (vagy kibéleljük sütőpapírral).
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a darált dióval és a sütőporral.
A megolvasztott vajat a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot.
Beleforgatjuk a diós lisztet és a tejjel lazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet a hulalát a porcukorral és a kávéporral gépi habverővel keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is tovább verjük egy keveset.
A kihűlt tésztára kenjük a krémet.
Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Tálalás előtt csokoládét reszelünk a tetejére.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése