Printfriendly

2016. március 11., péntek

Sajtos fokhagymakrémleves



Van úgy, hogy alig van egy kis idő főzésre, de mégis meleg ételt kíván a család, akkor egy gyors leves is életet menthet. A fokhagymakrémleves mostanában elég gyakori vendég nálunk, amit ma egy kis sajtkrémmel egészítettem ki. Apróra vágott kenyérkockákat pirítottam hozzá a sütőben, de a fotózáskor az még a javában sült :-)
Hozzávalók 4 főre:
*2+1 púpos ek liszt
*2 ek margarin
*9 dl víz
*1 csapott kk só
*6 nagy gerezd fokhagyma
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 tubus sajtkrém (zöldfűszeres)
*2 dl tejszín 

Két evőkanál lisztet az olvasztott margarinon világosra pirítunk, majd felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával, (házi) ételízesítővel és hagyjuk felfőni.
Közben egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk két dl sűrű, krémes tejszínnel, majd a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk. (Hőkiegyenlítést végzünk.)
A levesbe nyomjuk a sajtkrémet, majd belecsorgatjuk a tejszínt és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a sajtkrém felolvad benne.
Melegen, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése