Printfriendly

2016. március 10., csütörtök

Csicsóka boglya



Ismét csicsóka készült ebédre, méghozzá köretként egy kis sült csirkéhez. Roppant egyszerű, és aki kedveli a csicsóka jellegzetes ízét, annak biztosan ízleni fog ez a ropogós zöldség. Itt is csak a sütési időre és hőfokra kell figyelni.
Hozzávalók 4 főre:
*Kb. 1 kg csicsóka
*Kb. 5 dl olaj
*1 kk só

A csicsókáról lemossuk a földmaradványokat, majd egy dörzsi szivaccsal alaposan lesikáljuk a felületéről a héját. Érdemes vízbe tenni, hogy ne barnuljon meg, míg az összessel végzünk.
Bő olajat forrósítunk.
Ez után egy reszelő nagy lyukán lereszeljük, és papírtörlőn kicsit lecsepegtetjük a vizet.
Először érdemes egy kevéssel próbasütést végezni, hogy lássuk, elég forró-e az olaj és mennyi idő az, mire tökéletesre sül.
Majd egy kevés csicsókát az olajba rakunk, egyszer átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
Ha már kezd barnulni, akkor érdemes kiemelni az olajból és papírtörlőn hagyni a felesleges olajat lecsepegni. Azonnal megszórjuk sóval. Ha túl későn vesszük ki az olajból, nagyon barna lesz és az íze is kesernyés.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése