Printfriendly

2016. március 20., vasárnap

Sertéspörkölt bográcsban



Ma volt a meteorológiai tavasz első napja. Szépen sütött a nap, bár az árnyékban azért hűvös volt. Vendégeink voltak és az ebédet az udvaron, bográcsban készítettük. Míg a lányok az előkészületekben vettek részt, addig a fiúk ragadták magunkhoz a fakanalat. Bár a husi kicsit nehezen puhult meg, de a végeredmény egy nagyon finom, szaftos fogás lett, amihez sós vízben főtt krumplit kínáltunk és saját készítésű hordós savanyúságot.
Hozzávalók 8 főre:
*1,5 kg sertéscomb
*3 nagyobb fej vöröshagyma
*3 púpos ek zsír
*2 nagyobb paradicsom
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 ek csemege paprikakrém
*2 tk só
*1 kk őrölt bors

A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A bográcsban felhevítjük a zsírt, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a darált paprikát, a fűszereket.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítva hagyjuk elfőni.
Melegen, sós vízben főtt krumplival és savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése