Printfriendly

2016. április 1., péntek

Mézes ribizlis kevert


A kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Nyáron igyekszem jó sokat lefagyasztani belőle. Szeretem a savanykás ízét és a szép piros színét. 
Ez most egy nagyon egyszerű, kevert sütemény, sok ribizlivel. Könnyű kis édesség egy csésze kávéhoz vagy csak az ebéd zárásaként.
Hozzávalók:
*30 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*2 tojás
*3 ek méz
*20 dkg cukor
*15 dkg olvasztott margarin
*2 dl tej
*30 dkg ribizli

A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit (23*39 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A ribizlit leszemezzük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
A tojásokat a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint. Beleszórjuk a lisztet.
A tejjel sima, sűrű tésztává keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
Rászórjuk a ribizlit. (Mivel nem süllyed a tésztába a gyümölcs, ezért én pár darabot fogpiszkával kicsit belenyomkodtam a tésztába.)
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbával ellenőrizni, ha már tiszta marad a tésztába szúrt fokpiszka, akkor kész.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Mostanában azon kapom magam,hogy rendszeresen nézegetem a receptjeidet és amit kipróbálok, mind remek. A következő áldozat ez a süti lesz. Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök :-) További kellemes sütögetést kívánok ;-)

      Törlés