Printfriendly

2016. április 13., szerda

Graham cipócskák



Uzsonnára készültek ezek a puha finomságok.
A méretük számunka pont ideális, nem túl nagyok és nem is túl kicsik. Olyan közepesek. Remek szendvics alap. Érdemes kipróbálni ;-)
Hozzávalók 7 cipóhoz:
*25 dkg liszt
*15 dkg Graham liszt
*1 csapott ek só
*2 dl tej (+3 ek ha szükséges)
*2,5 dkg friss élesztő
*1 ek olaj
*2,5 dkg olvasztott margarin
*2 ek tej lekenni
*1 kk lenmag és 1 kk szezámmag a tetejére

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.
A liszteket a sóval egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, az olvasztott margarint és jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adunk még hozzá egy kevés tejet. (Nekem még 3 evőkanállal kívánt.)
Meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
A tésztát 7 egyforma nagyságú részre osztjuk, ezekből előbb gombócokat, majd cipócskákat formázunk.
Sütőpapíros tepsibe fektetve, egymás között helyet hagyva, letakarva legalább 35-40 percet kelesztjük. A tetejüket bevágjuk, de ez el is maradhat.
Lekenjük tejjel, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése