Printfriendly

2016. április 27., szerda

Hagymás csirkemáj paprikásan



A máj nagyon megosztó étel, de mi szeretjük. Nem túl gyakran, de készül belőle valamilyen finomság. Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Bevallom, hogy a tisztítása az, amit nem kedvelek, de a végeredmény kedvéért mindenképpen megéri. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.
Hozzávalók 3 főre:
*50 dkg csirkemáj
*2 közepes fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*1 púpos kk morzsolt majoránna
*1 púpos tk fűszerpaprika
*0,5 dl víz
*2 nagy csipet só

A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A hagymát fél karikára vágjuk.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.
Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.
Megszórjuk egy kevés sóval.
Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése