Printfriendly

2016. április 24., vasárnap

Lapcsánka bundás csirkenyárs



Amikor az ebédhez a húst megvettem, még nem tudtam pontosan, hogy milyen formában kerül majd az asztalra. Aztán kezembe került pár krumpli és így már jött is az ötlet, hogy bundás legyen, mégpedig lapcsánka bundás.
Ebből a csirkéből nekem 8 nyárs lett, amihez köretként most csak friss zöldségeket és csalamádét fogyasztottunk.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagy pár csirkemell filé
*0,5 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
*olaj bőven a sütéshez

Bundához:
*2 közepes krumpli
*2 nagyobb tojás
*4 púpos ek liszt
*4 ek tej
*1 csapott kk só
*1 púpos tk házi fokhagymakrém

A megtisztított csirkemelleket kb. 2,5*2,5 cm-es kockára vágjuk és meghintjük sóval, borssal, jól összeforgatjuk.
Kettétört saslikpálcára húzzuk.
Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.
A bundához a krumplikat sajtreszelőn lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, sóval, fokhagymakrémmel.
Beleszórjuk a lisztet és a tejjel lazítjuk.
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk.
A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. A tésztát egy kicsit rákanalazzuk, hogy picit vastagabb legyen rajta a bunda.
A forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése