Printfriendly

2016. április 9., szombat

Diós gyűrűk



Maradt egy kevés darált dió, nem túl sok, azt sem tudtam, hogy mibe lenne elegendő. Így ebbe az egyszerű, de mégis szokatlan formájú sütibe került. Puha, omlós, jól záródó fémdobozban sokáig eláll. 
A kicsik elsőnek a diót csipegették le a tetejéről :-)
Hozzávalók 21 db gyűrűhöz:
*125 g liszt
*1 nagy csipet sütőpor
*50 g porcukor
*50 g darált dió
*100 g margarin
*21 db dió fél díszíteni

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a darált dióval, majd összedolgozzuk a margarinnal. Picit ragadós a tészta, ezért lisztezett felületen gombócot formázunk belőle.
Zacskóba téve pár órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Majd diónyi darabot a kezünkbe véve kisujjnyi vastag, kb. 14 cm hosszú rudakat sodrunk, aminek a két végét összeillesztjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Minden illesztésnél a tésztába nyomunk óvatosan egy fél diót.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése