Printfriendly

2016. április 28., csütörtök

Kakaós medvetalp



Kétfajta formám van, egy sorozat madlene, és egy csomag medvetalp. Mindkettő fém és egyiket sem használtam még. (Mindkettő 1 eurós üzletben, illetve száz forintos boltban beszerezhető.) Utóbbi azért nagyobb, mint a francia süti forma. Gondoltam egyet és egy egyszerű kakaós változattal avattam fel. A süti érdekessége, hogy pár perc csak kikeverni és már tölthetjük is a formákba. A sütési idő is egész kevés. Ez olyan igazi délutáni süti, amit egy csésze gőzölgő kávéhoz vagy egy bögre habos kakaóhoz a legjobb fogyasztani.
Hozzávalók kb. 14 db medvetalphoz:
*10 dkg liszt
*1 késhegynyi sütőpor
*1 jó púpos ek cukrozatlan kakaópor
*10 dkg cukor
*2 tojás
*10 dkg margarin

A sütőt előmelegítjük. A formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
Először a lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóporral.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint.
Végül beleforgatjuk a kakaós lisztet.
A masszát az előkészített formákba kanalazzuk, de nem töltjük meg teljesen.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12-13 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbát végezni.
A sütit a formából még melegen kivesszük. Ha nehezen menne, akkor a forma másik oldalát egy picit megütögetjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése