Printfriendly

2016. április 19., kedd

Magyaros rakott krumpli



Már olyan régen készítettem rakott krumplit, hogy nem is emlékszem rá mikor. Tulajdonképpen volt itthon minden alapanyag. Általában virslivel vegyesen sütöm, de most csak kolbász került bele. Árválkodott a hűtőben egy kevés húsos szalonna is, azt pedig a tetejére tettem. Így lett egy kicsit magyaros.
Krumpli, kolbász, tojás, szalonna…. Hm, igazán laktató ebéd :-)
Hozzávalók 4 főre:
*1 kg krumpli
*4 nagyobb tojás
*15 cm hosszú füstölt kolbász
*3,5 dl tejföl
*só
*őrölt bors
*5 húsos szalonna szelet       
*1 tk margarin a forma kikenéséhez

A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük.
A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarinnal.
A felkarikázott krumpli felével kirakjuk a tálat. Meghintjük sóval és borssal.
Rárakjuk a tojás karikákat, azt is megsózzuk.
A tejföl kétharmadát rásimítjuk. Jöhet rá a kolbász.
A maradék krumpli karikákat kicsit egymásra csúsztatva rakjuk rá. Meghintjük sóval.
A meghagyott tejföllel lekenjük. A pár darab szalonnát a tetejére rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 40 perc alatt megsütjük.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése