PrintFrendly

2016. június 2., csütörtök

Tojásleves, ahogy Anyukámtól tanultam



Ez egy olyan étel, amit sokan nem szeretnek, köztük a családom sem. Saját magam kedvéért pedig csak ritkán főzök bármit is. Talán ezért is esik olyan jól, amikor néha napján tojáslevest készítek, amit még Anyukámtól tanultam. Kerül bele tojás csorgatva és egészben is. Mi csak csorgatott tojáslevesnek hívjuk. Én úgy szeretem, amikor az egész tojás szinte szeletelhető a tányérban. Általában apróra vágott kenyérkockát pirítok hozzá.
Ma a második fogás pedig Rizskoch, amit szintén Anyukám elmondása szerint készítek és a receptje már korábban felkerült a blogra. IDE kattintva olvashatjátok.
Hozzávalók 4 főre:
*3 csapott ek liszt
*3 ek olaj
*1 csapott tk fűszerpaprika
*1,5 liter víz
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk őrölt köménymag
*7 tojás
*4 szelet kenyér

A lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk. Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha óvatosan átkeverjük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon pár perc alatt megsütjük, majd a forró leveshez kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon finom, pont olyan, amilyet mi is szeretünk. Most főztem először tojáslevest, a te recepted alapján és nagy sikert aratott. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két szem babérlevelet is teszek bele, és egy pici ecetet..

      Törlés