PrintFrendly

2016. június 29., szerda

Őszibarack



A hétvégén diplomaosztó ünnepségen voltunk. Természetesen vittünk egy kis meglepetés finomságot. Ezt a süteményt nem készítem gyakran, inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával. Szó se róla, nagyon munkaigényes, de ha egyszer elkészül, nem lehet abbahagyni, olyan finom. Nálunk nincs lagzi eme finomság nélkül.
Hozzávalók kb. 35 barackhoz:
Tésztához:
*25 dkg porcukor
*25 dkg margarin
*3 tojás sárgája
*60 dkg liszt
*1 késhegynyi szódabikarbóna

Töltelékhez:
*A sütikből kikapart tészta
*18 dkg porcukor
*2 dkg cukrozatlan kakaópor
*10 dkg margarin
*2 ek rum
*kb. 4 ml tej

Díszítéshez:
*mandula aroma és málna piros aroma
*Pár ek kristálycukor

Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. (A fehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot.)
Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kézzel összedolgozzuk.
Majd kisebb diónyi golyókat (Kb. 16g) sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, közöttük egy kevés helyet hagyva.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon alul-felülsütéssel kb. 13 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Majd egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és hozzáadjuk a rumot, margarint és egy kevés tejet. Összedolgozzuk. Lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük. Majd két fél barackot összeillesztünk.
Két tálba kanalazunk pár evőkanál vizet, az egyikbe cseppentünk mandula aromát, a másikba piros aromát. Két kis ecset segítségével bekenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk. Puszpáng levéllel díszítjük.

A Facebookon is megtaláltok.

1 megjegyzés:

  1. Imadom ezt a sutit,tenyleg abbahagyhatatlan, de meg sosem keszitettem, egyelőre egy 3 éves mellett túl macerasnak tűnik.
    Na majd 1x rászánom magam!

    VálaszTörlés