PrintFrendly

2016. június 25., szombat

Eperhabos kocka



Bár ritkán készítek habos sütiket, most mégis rászántam magamat. Az epres krém színe nem lett túl intenzív, de a sütemény nagyon finomra sikerült, a kakaós tésztát tökéletesen kiegészítette a habos krém. Az egész család odavolt érte, a gyerekek a díszítést csipegették le először róla. Eper helyett málnával vagy ribizlivel is elkészíthető.
Hozzávalók 8 főre:
Tésztához:
*7 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*2 dkg keményítő
*4 dkg cukrozatlan kakaópor
*3 egész tojás+1 sárgája
*8 dkg cukor

Krémhez:
*25 dkg eper
*10 dkg porcukor
*25 dkg krémsajt
*4 dl habtejszín

Díszítéshez:
*pár szem eper

Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat gépi habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beleforgatjuk a kakaós lisztet és a tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret pürésítjük. A tejszínt a porcukorral és a krémsajttal keményre verjük.
Egy kevés habot félre teszünk a díszítéshez, majd jól elkeverjük az eperpéppel.
A kakaós lapot megfordítjuk, így az alja kerül felülre, amire egyenletesen elsimítjuk a krémet.
Hűtőben pihentetjük pár órát.
Majd szeleteljük, a félretett habbal, eperrel, citromfű levéllel és csokoládéval díszítjük. Utóbbi készítéséről ITT olvashattok.


A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. A kánikula ellenére én is kacerkodom a sütő bekapcsolasaval ilyen finomsagok láttán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nálunk egy kis eső felfrissítette a levegőt, ezért nyugodtabb lelkiismerettel kapcsolom be a sütőt ;-)

      Törlés