Printfriendly

2016. június 27., hétfő

Citromos kefirben pácolt csirkenyárs



Ez egy nagyon egyszerű, könnyű nyári fogás. A citromtól kellemesen pikáns a csirke. Nagy sikere volt a családban, azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk. A friss salátával akár még vacsorára is elkészíthető. Aki a tartalmasabb fogásokat szereti, az egész nyugodtan kínálhatja habos krumplipürével is.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagy pár csirkemell filé
*2 dl kefir
*1 kisebb kezeletlen citrom
*1 ek méz
*1 csapott kk házi fokhagymakrém
*1 csapott kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*Kb. 1 dl olaj a sütéshez

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és kb. 3*3 cm nagyságú kockára vágjuk.
Félbe vágott bambusz pálcára tűzünk kb. 6-7 darabot.
A páchoz a kefirt a citrom levével, a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és mézzel simára keverjük, majd beleforgatjuk a nyársakat.
Lefedve a hűtőszekrényben pár órát hagyjuk pácolni, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát megsütjük. Picit csapkod, érdemes közepes lángon és óvatosan sütni.
Friss salátával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése