Már készítettem korábban hasonló finomságot sonkából, de
ezt a baconös változatot is mindenképpen ki szerettem volna próbálni. Nagy
sikere lett. Nem is volt olyan macerás a folyamat, kicsit rosszabbra
számítottam a formák bélelésénél. Zöldborsós rizs volt a köret hozzá. Nekem
hidegen még jobban ízlett, mint melegen.
A receptet a Receptneked.hu oldalon találtam.
Hozzávalók 12
db kosárkához:
*18 szelet bacon szalonna
*1 nagyobb csirkemell filé
*3 nagyobb tojás
*3 csapott ek liszt
*18 dkg reszelt trappista sajt
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém
Először a formát készítjük elő. Minden egyes muffin
mélyedés oldalán körbevonjuk 1-1 szelet bacon csíkkal. Majd az aljukat
kibéleljük úgy, hogy egy csíkot négy részre vágunk, majd kettőt egymáson
keresztben rakunk a mélyedés aljára.
A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, és kicsit
hagyjuk lecsepegni.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd elkeverjük a sóval,
borssal, fokhagymakrémmel.
Beleszórjuk a lisztet, simára keverjük, majd
beleforgatjuk a reszelt sajt felét.
A csirkés masszát egyenlően elosztjuk a mélyedésekben.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket.
Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel kb. 40
perc alatt megsütjük.
Egy villa segítségével kiemeljük a formákból és kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon finom lehet megcsinálom!!!
VálaszTörlés