Printfriendly

2016. június 10., péntek

Ribizlis-túrós sütemény



Idén csodás a ribizli a kertben, már be is érett az első adag. Volt itthon egy tasak túró, azt felhasználva készült el ez finom, egyszerű sütemény. A tésztája nem piskótaszerű, inkább a tejpitéhez vagy clafoutishoz hasonlít. Az eredeti receptben mazsola szerepel, no ezt én most ribizlire cseréltem. A finomság Lakosné Bán Erzsébet túrós receptje szerint készült, amit ezúton is köszönök neki.
Hozzávalók:
*7 púpos ek liszt
*1 tasak sütőpor
*1 csipet só
*50 dkg túró
*2 dl tejföl
*6 db tojás
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 tasak vaníliás cukor
*8 púpos ek cukor
*2 marék piros ribizli

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A ribizlit leszemezzük, megmossuk és lecsepegtetjük.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrokat, a tejfölt, a reszelt citrom héját és gépi habverővel elkezdjük verni.
Beleütjük a tojásokat és ezzel is tovább verjük pár percig.
Végül beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Simára keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése