Printfriendly

2016. június 15., szerda

Egyszerű zöldborsókrémleves


Eredetileg gyümölcslevest készültem készíteni, de akkor eszembe jutott, hogy egy adag frissen szedett zöldborsót nem fagyasztottam le. Így azt felhasználva lett ebédre egy sűrű krémleves. Igazán egyszerű és friss zöldségből isteni finom. Ha van egy kevés maradék húsleves, akkor abból még ízletesebb. Betétként pirított kenyérkockát kínáltam hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*60 dkg zöldborsó
*1 közepes darab krumpli
*1 ek vaj
*6 dl víz
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
*1 nagy csipet só
*1 dl sűrű tejszín
*4 szelet kenyér

Először a kenyereket apróra kockázzuk és tepsiben 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
A zöldborsót megmossuk, lecsepegtetjük.
A krumpli meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy közepes fazékban a vajat felolvasztjuk és a krumplit a zöldborsóval átforgatjuk rajta.
Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Majd turmixgépbe töltjük és pépesítjük.
A fazékba visszaöntve hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk.
(Elég sűrű, ízlés szerint hígíthatjuk még tejjel, esetleg vízzel.)
Melegen, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése