Printfriendly

2016. június 23., csütörtök

Duplán zabpelyhes csibefalatok



A legutóbbi vásárlás alkalmával megláttam az üzletben a zabpehelylisztet és gondoltam kipróbálom. Zabpehely az volt itthon, így a kettő kombinálásával készítettem el ezt a húsos fogást. Ízre kicsit más, mint a hagyományos rántott hús, de egy kis friss salátával vagy főzelékkel remek ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók 4 főre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*1 kk só
*10 dkg zabpehelyliszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg apró szemű zabpehely
*3 dl olaj

A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és meghintjük sóval.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet.
A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk.
Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése