Printfriendly

2016. június 15., szerda

Párizsis-sajtkrémes pennerakottas


Tartottam egy kis hűtőmustrát és a benne lelt maradékokat használtam fel ehhez az egyszerű tésztás fogáshoz. Nem túl nagy adag, nálunk két felnőttnek és két kis étvágyú gyereknek épp elegendő második egy leves után. A végeredmény egy belül krémes tészta, a tetején ropogós sajttal.
Hozzávalók 2-3 főre:
*25 dkg penne tészta
*1 tömlős sajtkrém
*1 nagy ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt sajt
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*15 dkg párizsi egyben

Először a tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A sajtkrémet a tejföllel simára keverjük, majd beleforgatjuk a tésztát.
Meghintjük egy csipet sóval, borssal. A trappista sajt felét belereszeljük. A párizsit apróbb darabokra vágjuk és a sajtos tésztába szórjuk, összekeverjük.
Egy 24 cm-es piteformába simítjuk. Megszórjuk a maradék trappista sajttal és a füstölt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15 percet sütjük.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése