PrintFrendly

2016. június 13., hétfő

Kapros túrókrém alatt sült csirkeszelet



Ez nem egy túl szépen tálalható fogás (Mondhatni olyan, mint az a bizonyos édesség. Ronda és finom.), de a Férjem nagyon szereti, és ha van friss kapor, akkor biztos, hogy megsütöm a kedvéért. Néha párolt rizs körettel, néha habos krumplipürével kínálom. Egyszerű fogás, nem igényel sok munkát. Míg a sütő dolgozik, a köret is elkészül.
Hozzávalók 2 főre:
*4 nagy csirkemellfilé szelet
*só
*őrölt bors
*25 dkg túró
*3 jó púpos ek tejföl
*2/3 kk só
*1 nagy csokor friss kapor
*10 dkg trappista sajt
*1 ek olaj a tepsibe

A megtisztított hús szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval, borssal.
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés olajjal és belefektetjük a melleket.
A túrót jól áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel, a sóval.
A kaprot folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A túrókrémbe forgatjuk.
A húsok tetejére simítjuk. Meghintjük bőven reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben hőlégkeveréssel kb. 30 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva, a hőfokot 180 fokra csökkentve további 15 percet pirítjuk.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése