Printfriendly

2016. június 24., péntek

Grillsajtos saláta



Nagyon kedveljük a grillezett sajtot, már többször készítettünk kint a szabadban az idén. Most egy egyszerű saláta feltétje lett, igaz nem grillezve, csak egy serpenyőben megsütve. Ez egy mediterrán ízesítésű változat volt. A salátát külön nem sóztuk meg, mert a sajt eléggé sós volt. Hanyag módon a hagyományos fokhagymás-tejfölös mártás helyett sima majonézzel locsoltuk meg. Így is könnyen lecsúszott. A paradicsom kivételével minden zöldség a kertünkből származik.
Hozzávalók 2 főre:
*1 doboz grill sajt (24 dkg)
*1 marék friss saláta levél
*1 kis fej lila hagyma fele
*2 kisebb paradicsom
*1 kisebb csemege uborka

Először a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a saláta leveleket lecsepegtetjük, és kisebb darabokra tépkedjük. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, az uborkát felkarikázzuk.
Két tányérra halmozzuk a zöldségeket.
A sajtot kb. 1*1 cm nagyságú kockára vagy darabokra vágjuk. Egy közepes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és közepes lángon néha megrázogatva a sajtot szép barnára sütjük.
A saláta tetejére szórjuk, és azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Könnyű és laktató. Ha én ezt most ide húzhatnám magam elé...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Valóban, egyszerű és nagyszerű. Legközelebb küldök fénypostával egy tányérkával :-)

      Törlés