Printfriendly

2016. május 29., vasárnap

Sonkakrémes csirkegolyók rántva



A nagy kedvenc kijevi csirkegolyók mintájára készült ez a finomság, csak most egy kevés maradék sonka felhasználásával. Melegen a legfinomabb, amikor a sonkás sajt még folyik a belsejében. A gyerekek kívánságára sült krumpli lett a köret, de a habos krumplipüré is remekül illik hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*55 dkg csirkemell filé (1 nagy pár mell)
*1 púpos kk só
*0,3 kk őrölt bors
*Olaj bőven a sütéshez

Töltelékhez:
*12 dkg trappista sajt
*6 dkg tálaló sonka
*1 nagyobb tojás sárgája
*2,5 dkg margarin
*1 nagy csipet só

Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*1 nagy tojás (+a töltelékből maradt fehérje)
*10 dkg zsemlemorzsa

A töltelékhez a lereszelt sajtot elkeverjük a fokhagymaprésen áttört sonkával, a sóval, margarinnal és a tojás sárgájával. 12 diónyi golyót sodrunk.
A ledarált csirkemellet sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és 12 darab, közel egyforma golyót formázunk.
A tenyerünkben szétnyomkodunk egy húsgolyót, belerakunk egy sonkás sajtgolyót, majd körbevonjuk a darált hússal. A tenyerünk között formás golyót sodrunk.
A megtöltött golyókat először lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Bő olajat forrósítunk egy mélyebb lábasban, amiben közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük a golyókat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése