Printfriendly

2016. május 9., hétfő

Hercegnő burgonya



Már jó rég terveztem, hogy kipróbálom ezt a finomságot, de valahogy mindig eltolódott. Aztán jött egy nagyobb családi összejövetel, egy közös ebéddel és gondoltam kockáztatok. Ismeretlenül is mindent egy lapra feltéve elkészítettem. Nagyon finom lett és szép is, bár ez egy elég nagy adag, két nagyméretű tepsit töltött meg. Különböző sültekhez kínáltam köretként, többféle vegyes saláta kíséretében.
Hozzávalók 6 főre:
*80 dkg krumpli
*10 dkg margarin
*1 tk só
*1 késhegynyi őrölt szerecsendió
*2 tojás sárgája

A megtisztított és apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük.
Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a margarint.
Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Addig a sütőt előmelegítjük. Két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A krumplihoz adunk két tojás sárgáját, simára keverjük, és csillagcsöves zsákba töltjük.
Majd a sütőpapíros tepsire nyomunk kis halmokat.
Ezt a sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése