Printfriendly

2016. május 25., szerda

Répás-újhagymás cukkini lepénykék



Bár a kertben még csak virágzik a cukkini, már lehet kapni egész jó áron a zöldségesnél. Vettem is pár zsenge darabot. Az egyikből ezt a finomságot készítettem. Bár nem túl nagy adag, épp két felnőtté, de az biztos, hogy saját termésből majd máskor is asztalra kerül, mert nagy sikert aratott.
Hozzávalók 2 főre:
*1 közepes zsenge cukkini
*3 közepes szál sárgarépa
*2 nagyobb szál újhagyma
*2 nagyobb tojás
*3 jó púpos ek liszt
*1+1 csapott kk só
*1 púpos tk házi fokhagymakrém
*2 nagy csipet őrölt bors
*kb. 0,5 dl olaj a sütéshez

Először a megtisztított cukkini két végét levágjuk. Mivel zsenge, nem szükséges meghámozni. A reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük egy csapott kávéskanál sóval. Jól összeforgatjuk és félre tesszük.
A répát és az újhagymát megtisztítjuk, előbbit a cukkinihoz hasonlóan lereszeljük, utóbbit pedig vékony karikára vágjuk. (Itt a fehér és a világoszöld részt használjuk fel.)
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk és hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát.
Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Jól összeforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
A masszából egy púpos evőkanálnyit a serpenyőbe rakunk és elsimítjuk.
Szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk fokhagymás joghurtos mártogatós kíséretében.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése