Printfriendly

2016. május 25., szerda

Ribizlis-mogyorós morzsa



Ez egy olyan süti, amit inkább desszertnek neveznék, hisz még azok is könnyen elkészíthetik, akik nem túl gyakorlottak a konyhában. Azt hiszem más gyümölccsel is finom, de ez most a (kedvenc) ribizli miatt egy picit savanykásabb változat. A mogyoró természetesen helyettesíthető dióval, mandulával, zabpehellyel.  Ha van rá lehetőségünk, akkor egy gombóc vanília fagyival megspékelve még finomabb desszertet kínálhatunk.
Hozzávalók 3-4 főre:
*30 dkg ribizli
*12 dkg liszt
*3 dkg török mogyoró
*8 dkg margarin
*6 dkg cukor

A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, és egy kicsit hagyjuk lecsepegni. (Ha mirelit gyümölcsöt használunk azt kiolvasztás nélkül rakjuk a formába.)
A lisztet, a mogyorót a cukorral egy tálba szórjuk, majd a margarinnal morzsalékossá dolgozzuk.
Egy 24 cm-es kerámia sütőformába szórjuk a ribizlit és rászórjuk a morzsát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük.
Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése