Printfriendly

2016. május 26., csütörtök

Kapros-szalámis kenyérlángos

A kapor szezon nem telhet el kapros kenyérlángos nélkül. Most szalonna helyett egy kevés szalámi került rá és a kisült finomságot is megszórtam a friss fűszernövénnyel. Jó kapros lett az biztos. 
Gyorsan el is fogyott.
Hozzávalók 4 főre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1,5 dkg friss élesztő
*1,6 dl víz
*3 ek olaj

Szószhoz:
*4 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csokor friss kapor

Feltéthez:
*10 dkg szalámi

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem szükséges futtatni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a megtisztított kaprot apróra, a szalámit közepes darabokra vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a sóval, fokhagymakrémmel, beleszórjuk a kaprot is.
Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a méretére nyújtott tésztát belefektetjük.
Megkenjük a kapros tejföllel és rászórjuk a szalámit.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.


A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése