Printfriendly

2016. május 15., vasárnap

Magvas rántott szelet



Minden nap megkérdezem a családot, hogy mit szeretnének, hogy készítsek ebédre. Ma az volt a válasz, hogy olyan rántott húst, amin magvak vannak, főleg napraforgó mag. Rajtam nem múlt a dolog. Hasábburgonyát és ecetes kerti salátát kínáltam hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*8 közepes szelet karaj
*1 csésze liszt (2 dl)
*2 nagyobb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (2dl)
*1 marék napraforgó mag
*1-2 ek szezámmag
*3-4 dl olaj a sütéshez

A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
Három tálat készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.
Egy magasabb falú tálkában olajat forrósítunk.
A húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, kicsit lecsepegtetjük.
A morzsára szórunk egy kevés szezámmagot és napraforgó magot majd belerakjuk a húst.
Megfordítjuk és meghintjük a magvakkal. Ezt minden hússal így készítjük, így a magvak jobban megtapadnak rajta, mintha csak a morzsába szórnánk.
Ha már jó forró az olaj, akkor közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése