Printfriendly

2016. január 26., kedd

Saláta camembert sajttal és kacsával



A hétvégén készült kacsasültből maradt egy kevés, amit felhasználva készítettem egy könnyű vacsorát. Sok zöldség, egy kis hús, némi sajt és egy pici tejfölös öntet.
Néha igenis jól esik egy kis saláta, amiről a hús sem hiányozhat.
Hozzávalók 1 főre:
*1 kisebb sült kacsamell
*6-7 levél jégsaláta
*1 kisebb fej lila hagyma
*3 koktélparadicsom
*1 kisebb kígyóuborka negyede
*1 kisebb sárga paprika fele
*2 ek csemegekukorica
*1 camembert sajt negyede
*1 púpos ek tejföl
*1 kk mustár
*1 tk majonéz
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát és a paprikát felkarikázzuk, az uborkát fél karikára, a paradicsomokat negyed cikkekre vágjuk, a jégsalátát apróra tépkedjük, a konzerv kukoricát átmossuk és lecsepegtetjük.
A kacsamellet vékonyra szeleteljük. A camembert sajtot vékony lapocskákra vágjuk.
Az öntethez a tejfölt a mustárral, a majonézzel elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A zöldségeket, a húst és a sajtot tányérra rendezzük, majd az öntettel meglocsolva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése