Printfriendly

2016. január 14., csütörtök

Egyszerű kefires fánkocskák

Ennél a fánknál egyszerűbb talán nem is létezik. Öt perc amíg kimérjük és összekeverjük az alapanyagokat, ezután pedig már csak sütni kell. Ez egyfajta villámédesség, hisz nem kell pihentetni, keleszteni. Bár nem túl édes maga a tészta, nekem nagyon is kívánta a sok porcukrot és a finom házi sárgabaracklekvárt. 
A receptet köszönöm szépen Gátiné Juhász Angélának.


Hozzávalók kb. 30 db fánkocskához:
*20 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*1 csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*2 csapott ek cukor
*2 közepes tojás
*15 dkg kefir
*2-3 dl olaj a sütéshez

A lisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sütőport, a sót, a cukrokat.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a kefirrel.
A két részt jól összeforgatjuk.
Olajat forrósítunk, majd egy teáskanál segítségével kis fánkokat szaggatunk bele. Érdemes először olajba mártani a kanalat, majd minden fánk után tisztára törölni, mert ekkor válik le róla könnyen a tészta.
A fánkocskák közepes lángon szépen megsülnek, maguktól meg is fordulnak.
Konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral bőségesen meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: