Printfriendly

2016. január 4., hétfő

Tejszínes köménymagleves

Volt itthon egy tejszín, amit mindenképpen fel kellett használnom. Hirtelen ez jutott eszembe. Alapvetően a köménymaglevest nem pont így készítem, de ezzel a módszerrel is egy finom, egyszerű és ízletes levest kapunk. Az eredeti recept itt található.


Második fogásként pedig fánkot kínáltam a családnak, ennek a receptje már korábban felkerült a blogra, itt olvashatjátok.



Hozzávalók 4 főre:
*2 púpos ek liszt
*6 dkg vaj/margarin
*1,2 liter víz
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 kk só
*1 púpos kk őrölt köménymag
*2 dl tejszín
*1 csapot ek liszt

A vajat/margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet. Simára keverjük és világosra pirítjuk. Fokozatosan adagolva a vizet csomómentesre keverjük.
Ízesítjük sóval, köménymaggal, ételízesítővel (esetleg leveskockával). Felforraljuk.
A tejszínt elkeverjük a liszttel és a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk).
Belecsorgatjuk a levesbe és hagyjuk felfőni.
Melegen, kenyérkockákkal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése