Printfriendly

2016. január 10., vasárnap

Egyszerű káposztasaláta

Anyukám gyakran készít ilyen káposztasalátát, amit nagyon szeretek. Most én is összeállítottam egy adagot. Az ízesítése tulajdonképpen ízlés kérdése, kóstolgatással szabadon változtatható. Mi az édesebb változatot kedveljük. Remek kísérője sült húsoknak.


Hozzávalók 4 főre:
*1 kis fej káposzta
*1 jó púpos tk só
*3 ek cukor
*1 ek ecet (20%-os)
*1 csipet őrölt köménymag

A káposzta felső leveleit leszedjük, majd a maradékot vékony csíkokra vágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
A káposzta ez alatt egy kevés levet ereszt, ezért alaposan kicsavarjuk.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Ízesítjük cukorral és ecettel, majd megszórjuk egy kevés őrölt köménymaggal.
Jól összeforgatjuk és legalább egy órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha még szükséges, ízesíthetjük kevés cukorral vagy ecettel.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése