Printfriendly

2016. január 10., vasárnap

Húsleves karajcsontból csigatésztával

Van egy leves, amit a család mindegyik tagja kifogás nélkül elfogyaszt, az pedig a húsleves. Nagyon szeretem karajcsontból készíteni, mert van egy jellegzetes zamata, amit nem lehet semmihez sem hasonlítani. Általában csigatésztával kínálom, mert a kicsik ezt kedvelik a legjobban. Úgy tálalom, hogy répát, krumplit darabolok a tányérba és a csontról egy kevés húst is tépkedek a tésztához, erre merem a meleg levest. Így a válogatósabbja is eszik zöldséget és húst is :-)


Hozzávalók 8 főre:
*1 kg karajcsont
*4 nagy szál sárgarépa
*3 szál petrezselyem
*1 közepes fej karalábé
*1 kisebb zeller fele
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kisebb fehér paprika
*1 kis csokor friss petrezselyem levél
*6 nagyobb szem krumpli
*2 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*200g csigatészta

A húst alaposan kiáztatjuk, majd egy nagyobb fazékban hideg, bő vízben feltesszük főni.
A keletkező habot folyamatosan leszedjük a tetejéről.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát egészben, a kicsumázott paprikát petrezselyem zölddel megtömködve, a répát és a zöldséget nagyobb darabokra vágva, a zellert és a karalábét pedig felkarikázva adjuk a leveshez.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és mérsékelt lángon addig főzzük, míg a hús már könnyen leválik a csontról. A vége felé hozzáadjuk a félbe vágott krumplikat és azokat is puhára főzzük benne.
A csigatésztát sós, bő vízben puhára főzzük, majd átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A levest melegen, a tésztával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése