Printfriendly

2016. január 10., vasárnap

Fűszeres oldalas egyben sütve

Vásároltunk egy nem túl nagy, de szép oldalas darabot. Úgy döntöttem, hogy ezt most egyben fogom megsütni. Jól bedörzsöltem fokhagymás olajjal és tulajdonképpen alig volt vele munka. A dolog nagy részét a sütő végezte. Habos krumplipüré és káposztasaláta készült hozzá.


Hozzávalók 4 főre:
*1 kg oldalas egyben
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*0,5 dl olaj
*2 ek zsír

Az oldalast alaposan megtisztítjuk, és kicsit leitatjuk róla a vizet.
Egy kis tálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket és jól elkeverjük.
Bedörzsöljük vele az oldalast.
Egy közepes tepsit kikenünk zsírral és belefektetjük a húst. Ha van lehetőségünk, akkor pár órát hagyjuk pácolódni.
Előmelegítjük a sütőt. A tepsibe öntünk kb. 1 dl vizet és lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 1 órát puhítjuk. (A sütési idő sütő- és húsfüggő. Ha a villa könnyen belemegy, akkor már jó. Ha még nem, akkor kevés vizet hozzáadva tovább puhítjuk.)
Ha már kellőképpen puha, akkor a fedőt eltávolítjuk és a hőfokot csökkentjük 180 fokra.
Szép pirosra pirítjuk kb. 35 perc alatt, közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése