Printfriendly

2016. január 11., hétfő

Baconös-leveles csavart

Újabb finomság készült leveles tésztából. Most édes helyett egy sós csavart, amibe húsos szalonnát bújtattam. Nagyon hamar megvan ha egy kis rágcsálnivalóra vágyunk. Egyszerű fogás, kezdő háziasszonyoknak sem jelenthet problémát ;-)


Hozzávalók 13 db csavarthoz:
*500g mirelit leveles tészta
*200g húsos bacon szalonna
*1 kisebb tojás
*1 kk szezámmag

A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.
A csomagolást eltávolítjuk, majd a tésztát enyhén lisztezett felületen a bacon szalonna hosszához igazítva téglalap alakúra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Befedjük a szalonna szeletekkel, majd szépen csíkokra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A szalonnás tészta csíkok két végét ellenkező irányba tekerjük meg, majd sütőpapíros tepsibe fektetjük egy kevés távolságot hagyva közöttük.
Egy kisebb tojást villával felverünk és lekenjük a tésztás részt. Megszórjuk szezámmaggal.
200 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése