Printfriendly

2015. november 18., szerda

Zöldséges sertésragu

Ez egy roppant egyszerű, húsos fogás, amibe egy kevés zöldséget rejtettem. Minden eszközt bevetek, hogy a gyerekek minél többet találkozzanak velük a tányéron. Sajnos nem mindig sikerül a csel, a zöldborsó még mindig a "nem szeretem listán" szerepel :-) 


Hozzávalók 4 főre:
*1 kg sertéslapocka
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*2 csapott ek házi darált paprika
*1 közepes paradicsom
*2 dl zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
*2 közepes szál sárgarépa

A lapockát alaposan megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
A húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot.
Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Ha puha a hús és még van egy kevés leve, akkor hozzáadjuk a répát és a fagyos borsót.
Ha a zöldségek is megfőzzek, elzárjuk és melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: