Printfriendly

2015. november 6., péntek

Legyező krumpli gazdagon

A világhálón már több alkalommal belebotlottam ebbe a finomságba. Most végre én is elkészítettem. Nagyon tartalmas, laktató fogás. Igazi maradékmentő finomság, hisz bármilyen szalámi, felvágott, kolbász, szalonna darabka felhasználható a töltéséhez. Ezzel a sütéssel a krumpli szaftos, egyáltalán nem száraz. A sajt nélkül is egy remek ebéd vagy vacsora lesz belőle.

Hozzávalók 4 főre:
*8 nagyobb szem krumpli
*1 nagy fej lila hagyma
*1 kis szál cserkész kolbász
*Kb. 6 dkg húsos szalonna
*1 nagyobb zöldpaprika
*2 ek olaj
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*2-3 dkg reszelt sajt

A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A héjas krumplikat alaposan megtisztítjuk, szivaccsal átdörzsöljük.
Egy éles késsel kb. 2-3 mm vékonyan bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen az aljánál. Erre jó módszer, ha egy evőkanálba állítjuk, így nem fut túl a kés.

Az előkészített tepsibe fektetjük.
Az olajat simára keverjük a fűszerekkel és egy ecset segítségével lekenjük a bevágott krumplikat úgy, hogy a nyílásokba is jusson belőle.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percig sütjük. (Lefedni nem szükséges.)

Ez alatt a tölteléket előkészítjük.
A paprikát, lila hagymát megtisztítjuk, előbbit fél karikára, utóbbit nagyobb darabokra vágjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.
Ha már puha a krumpli, akkor kivesszük a sütőből és egy kiskés segítségével a vágatokba dugdossuk a kolbászt, szalonnát, paprikát, lila hagymát.

Meghintjük sajttal és visszarakjuk egy rövid időre, míg a sajt megolvad rajta. Ez kb 3-4 perc.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése