Printfriendly

2015. november 6., péntek

Egyszerű barackleves



Télen sem kell lemondanunk a nyár gyümölcseiről, hisz a befőttek (esetleg konzervek) most kapnak csak igazán nagy szerepet. Míg a melegben a gyümölcsleveseket jól behűtve kínáljuk, addig télen langyosan kedveljük. 
Olcsó, egyszerű és fél óra alatt az asztalra varázsolható.

Hozzávalók 4 főre:
*1 üveg /1 doboz barackbefőtt/konzerv
*1 csipet só
*3 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*6-7 db szegfűszeg
*0,5 kk őrölt fahéj
*7 dl víz
*0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
*2 dl főzőtejszín

A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel és a leves meleg levével kicsit felhígítjuk.
Ha felfőtt a leves, akkor folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt.
Hagyjuk besűrűsödni.
Elzárjuk, és végül beleszórjuk a vaníliás cukrot.
Átkeverjük és langyosan kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése