Printfriendly

2015. november 20., péntek

Húsos spagetti sajtosan, sütve

Egyszerű húsos spagettinek készült. Közben gondoltam egyet, kerámia tepsibe pakoltam és sok sajttal megsütöttem. Nagyon finom lett. Egészen más ízű, mint a hagyományos módon készült változat. Ha kihűl, akkor szépen lehet kockára vágni. Azt már sajnos nem volt lehetőségem lefotózni ;-)


Hozzávalók 6 főre:
*30 dkg spagetti tészta
*30 dkg darált sertéshús
*1 ek olaj
*1 kk só
*0/3 kk őrölt bors
*1 borsónyi házi fokhagymakrém
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
*1 nagy csipet őrölt oregánó
*1 nagy csipet cukor
*2,5 dl sűrű paradicsomlé
*25 dkg trappista sajt

A tésztát rövidebb szálakra törjük. Sós, bő vízben puhára főzzük.
Átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A húst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel és kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük.
Ha már puha a hús és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a paradicsomlevet és jó sűrűre főzzük.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, belereszelünk kb. 20 dkg sajtot és jól összeforgatjuk.
Itt érdemes még megkóstolni, és ha szükséges, egy kevés sóval ízesíteni.
Egy magasabb falú, nagyobb kerámia tálba simítjuk.
A maradék sajtot a tetejére reszeljük.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése