Printfriendly

2015. november 16., hétfő

Sörben, hagymaágyon sült csirkecombok

Nagyon szeretek sörben sütni, mert ad egy jellegzetes zamatot a húsnak. Bár magát a sört a kesernyés íze miatt nem iszom, de ez nem érződik a csirkén. Nem hagyományos körettel, hanem rozmaringos sütőtök kockákkal kínáltam.



Hozzávalók 5 főre:
*5 egész csirkecomb
*2 nagy fej vöröshagyma
*1 ek tyúkzsír
*1 ek szárnyas fűszerkeverék
*1,5 dl sör

A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral.
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk és meghintjük fűszer sóval.
A vöröshagymákat vékony fél karikára vágjuk és a kizsírozott tepsi aljára szórjuk.
Ráfektetjük a húsokat.
A combok közé öntjük a sört.
Lefedve 200 fokon addig sütjük, míg a villa könnyen belemegy a húsba. Ez kb. 60 perc volt most.
Majd a fedőt eltávolítva szép pirosra pirítjuk. Néha érdemes a szaftjával meglocsolgatni, hogy ne száradjon ki nagyon, illetve egyszer megfordítani, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése