Printfriendly

2015. november 12., csütörtök

Fokhagymás-majoránnás csirkemáj rántva



A csirkemáj elég megosztó étel, de mi szeretjük. Mindig van itthon egy-két adag a fagyasztóban. Rántva a legfinomabb, de most egy kicsit változtattam rajta. Fokhagymás tejben pácoltam és egy kevés majoránnával is megszórtam, mert ezt a fűszert kimondottan kedvelem a csirkemájjal párosítani. Tehát ez egy fokhagymás tejben pácolt majoránnás csirkemáj rántva. A legjobb habos krumplipürével és némi házi bedobálós savanyúsággal. Olcsó menü és egy óra alatt kész az egész, persze ha a pácolást nem számolom, ami akár előző este is elvégezhető :-)


Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg csirkemáj
*0,5 dl tej
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*1 csapott kk morzsolt majoránna
*pár csipet őrölt bors
*2 nagyobb tojás
*1 csésze liszt (csésze=2 dl)
*1 csésze zsemlemorzsa
*5 dl olaj a sütéshez

A csirkemájakat alaposan megtisztítjuk, két részre bontjuk és a hártyás részt kivágjuk.
Felöntjük kevés tejjel, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymákat.) és óvatosan átkeverjük.
Félretesszük kb. 1 órára pácolódni.

Kiemeljük a májakat a tejből és kicsit leitatjuk róluk a nedvességet.
Meghintjük borssal és majoránnával.
Egy tálban olajat forrósítunk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet mérjük, a másodikba a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk.
A májakat a fenti sorrendben bepanírozzuk, tehát először a lisztben, majd a tojásban és végül a morzsában forgatjuk meg.

Ha már jó forró az olaj, akkor mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni és azonnal meghintjük sóval.
Habos krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése