Printfriendly

2015. február 8., vasárnap

Zöldfűszeres túrókrém fokhagymás pirítóssal

Apukám gyerekkoromban sokszor készített fokhagymás pirítóst. Ki nem állhattam, mert annyira csípte a számat. Most kifejezetten szeretem. Egyrészt a fokhagyma nagyon egészséges, másrészt az ízét is kedvelem. Persze igyekszem főleg hétvégén fogyasztani. Reggelire is fokhagymás pirítós készült, de most a szokásos vaj helyett ezzel a túrókrémmel kentük meg a rozskenyereket. Nagyon jó párost alkottak. Ha valaki nem szereti ezt a bedörzsölős változatot, akkor érdemes a túrókrémbe zúzni. Én már előző este elkészítettem ezt a kenegetőt, így volt ideje összeérni az ízeknek.



Hozzávalók 3 főre:
*25 dkg túró
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 zöldfűszeres tömlős sajt
*1 evőkanál majonéz
*1-2 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*2-3 tekerés bors
*1 kis csokor friss petrezselyem levél
*pár szál metélőhagyma
*pár szelet rozskenyér
*2-3 gerezd fokhagyma

A túrót villával alaposan áttörjük, majd belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a sajtot, ízesítjük a fűszerekkel, a majonézzel. A tejföllel lazítjuk.
A megtisztított zöldfűszereket egész apróra vágjuk, és a túrókrémbe keverjük.
Legalább egy órára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, majd azonnal megkenjük a túrókrémmel és friss zöldségekkel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése