Printfriendly

2015. február 5., csütörtök

Zöldbabkrémleves

Ismét blogot kóstoltam. Megint az őrülten jó ételek oldalról. Már kipróbáltam egy édes sütit, egy sós finomságot, most pedig egy leves került sorra. Igazán egyszerű, zöldséges krémleves. Sajnos rozmaringom nem volt itthon, ezért az most kimaradt, de így is ízlett. A feltétekkel együtt egy remek, melengető fogás lett belőle. Köszönöm szépen Csaba a receptet!



Hozzávalók 4 főre:
*40 dkg zöldbab (nálam házi eltevésű mirelit)
*1 nagyobb sárgarépa
*1 kk só
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
*1 nagy csipet bors
*1 csipet őrölt kömény
*2 dl tejföl
*2 csapott ek liszt
*1,2 l víz

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát nagyobb darabokra vágjuk. Ha mirelit zöldbabot használunk, akkor azt kiolvasztás nélkül adjuk a leveshez.
A zöldbabot és a sárgarépát annyi vízzel felengedjük, hogy épp ellepje, ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel, köménnyel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
Ha a zöldségek puhák, merülő mixerrel pépesítjük.
A habarást meleg leves lével lazítjuk, így elkerüljük, hogy csomós legyen a levesünk, ha hozzáadjuk a habarást.
Folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a levesbe.
Hagyjuk besűrűsödni.
Melegen, pirított kenyérkockákkal és zsírjára sütött kolbásszal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése